App is stuck on Splash Screen Android

Hello there,
Merry Christmas and Have a Happy and Prosperous New Year. (In advance)

Recently I have update Expo SDK from 45 to 47 also migrating from expo classic build to EAS build.

Project Specification
Expo SDK 47
eas-cli/3.1.1 darwin-x64 node-v16.18.1

My Dependency:

 "@react-native-async-storage/async-storage": "~1.17.3",
    "@react-native-community/netinfo": "9.3.5",
    "@react-navigation/bottom-tabs": "^6.5.0",
    "@react-navigation/native": "^6.1.0",
    "@react-navigation/stack": "^6.3.8",
    "color-hash": "2.0.1",
    "expo": "^47.0.0",
    "expo-app-loading": "~2.1.1",
    "expo-application": "~5.0.1",
    "expo-av": "~13.0.2",
    "expo-camera": "~13.1.0",
    "expo-constants": "~14.0.2",
    "expo-dev-client": "~2.0.1",
    "expo-document-picker": "~11.0.1",
    "expo-font": "~11.0.1",
    "expo-image-manipulator": "~11.0.0",
    "expo-image-picker": "~14.0.2",
    "expo-intent-launcher": "~10.3.1",
    "expo-keep-awake": "~11.0.1",
    "expo-linking": "~3.2.3",
    "expo-location": "~15.0.1",
    "expo-notifications": "~0.17.0",
    "expo-sensors": "~12.0.1",
    "expo-splash-screen": "~0.17.5",
    "expo-updates": "~0.15.6",
    "lodash": "^4.17.20",
    "mobx": "^5.8.0",
    "mobx-react": "6.3.1",
    "moment": "2.29.4",
    "moment-timezone": "0.5.39",
    "react": "18.1.0",
    "react-native": "0.70.5",
    "react-native-autolink": "4.0.0",
    "react-native-draggable-flatlist": "4.0.0",
    "react-native-dropdown-picker": "5.4.3",
    "react-native-easy-toast": "2.3.0",
    "react-native-gesture-handler": "~2.8.0",
    "react-native-image-progress": "1.2.0",
    "react-native-keyboard-aware-scroll-view": "0.9.5",
    "react-native-modal": "^13.0.1",
    "react-native-progress": "5.0.0",
    "react-native-reanimated": "~2.12.0",
    "react-native-render-html": "5.1",
    "react-native-safe-area-context": "4.4.1",
    "react-native-screens": "~3.18.0",
    "react-native-svg": "13.4.0",
    "react-native-webview": "11.23.1",
    "victory-native": "^36.6.8"

I tried to build apk using eas build for internal testing which works fine but when I tried to create production apk it’s stuck on splash screen

I tried:
I tested notification on Expo go as well as development apk build, notifications are working as expected but It gives me this error when I generated apk for production
I tried to debug apk on Android studio in Logcat I found this error

Please Help me
Any Suggestion

Thank you in advance

Hi,
I am facing the same issue and because of that, I am not able to put new android build with expo sdk 47 live. For iOS build, everything seems to be working. So looks like an issue with the Google FCM related issue?
Can you please let me know if you found a solution of this problem?
Thanks.

No, I’m still facing this issue
Because of this I can’t deploy my app with latest expo sdk
Please let me know if you find any solution.

Thanks.

Might be the issue with EAS build

1 Like